Ekonomi
Under hösten har styrelsen anlitat företaget Branly för att få en översyn av föreningens ekonomi och hur hantera/agera i den ekonomiska situation som nu råder. En avgiftshöjning som det redan på årsmötet informerades om kommer att ske, dock är frågan med hur mycket men förmodligen en höjning med åtminstone ca. 10% eller mer, även avgift för garageplats kommer att höjas. Avgiftshöjningen är planerad att träda i kraft efter årsskiftet, dvs i januari 2024, mer information kommer när väl beslutet är taget.

Hissarna
Modernisering av hissarna utfördes under sommaren men som ni har märkt av så har det varit ett antal driftstörningar under hösten i hus 37. Hissgruppen genomförde en översyn av hissen i hus 37 i oktober för att reda ut och lösa de problem som har lett till driftstörningar.

Värmepump
Den nya värmepumpen är installerad och i drift. Eventuella korrigeringar av värmepumpens inställningar kan behövas framöver när det så småningom blir kallare ute.

Stamspolning
Stamspolning av samtliga stammar i hus 37 och 39, ett arbete som pågår under tre dagar, med start onsdagen den 22 november i hus 37. Mer info kommer i ett separat utskick, men observera att de behöver komma in i samtliga lägenheter, så de som ej är hemma behöver lämna ut lgh. nyckel i förväg, tex. på morgonen.

Inglasning av balkong
Styrelsen har beslutat att gå vidare med Nordiska Inglasningar som leverantör.
Ansökan om bygglov kommer att skickas till Sth Stad inom kort.
Bindande intresseanmälan kommer att skickas till samtliga i Brf Sofia Strand inom några veckor. För kostnads- och tekniska frågor i ärendet kontakta Carina Wiidh eller Claes Jugård.
Vår grannförening på Tegelviksgatan har nu installerat inglasningar från Nordiska Inglasningar och där är man nöjda med resultatet.

Byte av ansvariga för nycklar
Södermalms Lås AB, med kontor på Bondegatan 1, är nu ansvariga för nycklar i föreningen, det är dit man ska gå om man önskar fler nycklar, det skall dock som tidigare beställas via Styrelsen.

Snabbare bredband
Tele2 arbetar nu med en uppgradering av bredbandet i huset, för mer info, se här:
https://www.tele2.se/fastighetsagare/10G

Glögg och mingel
Glöggmingel, ett tillfälle för alla boende i BRF Sofia strand att träffas och ha trevligt tillsammans när julen nalkas. När: tisdag den 5 december, kl. 18:00. Plats: plan 2 hus 39.


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter