Skölj inte av överflödigt fett med varmt vatten!

Som vi tidigare berättat så är våra gemensamma stammar hårt belastade av fettavlagringar, trots regelbunden stamsugning.

 

Nyligen har det uppstått vattenskador i 2 lägenheter i 39:an, orsakade av en fettpropp som orsakat stopp och baktryck med vattenöversvämning som följd.

Med anledning av detta vill vi återigen påminna om att inte skölja bort fett från stekpannor ell. dylikt, direkt med varmvatten.Torka istället ur pannan med papper, skrapa bort överflödigt fett ner i sophinken eller fyll istället diskhon med varmt vatten och diskmedel först och ta bort en del av fettet den vägen, innan resterna spolas ner i vasken.

 

Diskmaskinen är annars bästa medicinen mot feta tallrikar. Den tar effektivt bort fett och skonar våra stammar bättre än om du diskar för hand. Dessutom går det åt mindre energi och vatten om du använder diskmaskin istället för handdisk.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter